Πώς να εγκαταστήσετε με ασφάλεια ένα δορυφορικό πιάτο

Πώς να εγκαταστήσετε με ασφάλεια ένα δορυφορικό πιάτο

Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση του δορυφορικού πιάτου σας, θα θελήσετε να κάνετε αυτά τα επτά πράγματα

 

Βήμα 1: Χρησιμοποιήστε ένα γράφημα σύγκρισης παρόχου

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την ψυχαγωγία και την αξία της δορυφορικής υπηρεσίας σας, χρησιμοποιήστε ένα γράφημα σύγκρισης πακέτων για να συγκρίνετε τις τιμές και τις προσφορές που προσφέρονται από τους κορυφαίους δορυφορικούς παρόχους της χώρας. cosmotenova

Βήμα 2: Ελέγξτε τους Τοπικούς κανονισμούς

Μάθετε αν ο σύλλογος ιδιοκτητών σπιτιού ή ο κωδικός της πόλης σας περιορίζει πού μπορείτε να εγκαταστήσετε το πιάτο σας. Για παράδειγμα, ορισμένα HOA ενδέχεται να μην επιτρέπουν την τοποθέτηση του πιάτου σε μπαλκόνι ή στο μπροστινό μέρος ενός σπιτιού. Εάν νοικιάζετε, λάβετε γραπτή άδεια από τον ιδιοκτήτη σας πριν εγκαταστήσετε το πιάτο σας.

Βήμα 3: Βρείτε έναν Βοηθό

Η εγκατάσταση του δορυφορικού πιάτου σας θα είναι πολύ πιο εύκολη και ασφαλέστερη, εάν έχετε έναν βοηθό για να σας παραδώσει τα εργαλεία, κρατήστε τη σκάλα και διαβάστε τις οδηγίες.

Βήμα 4: Ελέγξτε την πρόγνωση καιρού

Μην εγκαταστήσετε το πιάτο όταν ο καιρός είναι κακός. Στοιχεία όπως η βροχή, το χιόνι και ο άνεμος όχι μόνο καθιστούν δύσκολη τη σωστή τοποθέτηση του πιάτου σας, αλλά καθιστούν επίσης επικίνδυνη την αναρρίχηση σε μια σκάλα.

Βήμα 5: Επιθεωρήστε το κιτ δορυφορικής τηλεόρασης

Γενικά, τα δορυφορικά κιτ περιλαμβάνουν το δορυφορικό πιάτο, τον ιστό, το δέκτη, τα καλώδια και όλο το απαραίτητο υλικό συναρμολόγησης. Πριν από την εγκατάσταση, ελέγξτε τις οδηγίες που συνοδεύουν το δορυφορικό σας κιτ για να βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα στοιχεία που χρειάζεστε.

Βήμα 6: Συγκεντρώστε εργαλεία και αναλώσιμα

Αφού διαβάσετε τις οδηγίες για το δορυφορικό σας κιτ, συγκεντρώστε τυχόν επιπλέον αναλώσιμα που χρειάζεστε. Συνήθως, η εγκατάσταση απαιτεί τα ακόλουθα στοιχεία:

 1. Σκάλα
 2. Ηλεκτρικό τρυπάνι
 3. Δράπανο 3/8 ιντσών
 4. Phillips βίδα για τρυπάνι
 5. Επίπεδο
 6. Πυξίδα
 7. Δορυφορικός μετρητής σήματος
 8. Στεγανωτικό

Βήμα 7: Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χρόνο

Αφιερώστε τουλάχιστον δύο ώρες για να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση.

Τώρα, θα πρέπει να είστε έτοιμοι να εγκαταστήσετε ένα δορυφορικό πιάτο!

Βήμα 8: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: Βήμα 1. Επιλέξτε μια τοποθεσία

Τα δορυφορικά πιάτα εγκαθίστανται συχνά σε στέγη, μπαλκόνι ή στο πλάι ενός σπιτιού. Λάβετε υπόψη ότι η τοποθεσία που λειτουργεί καλύτερα για έναν ιδιοκτήτη σπιτιού ενδέχεται να μην λειτουργεί για άλλη, επομένως χρησιμοποιήστε αυτές τις οδηγίες για να σας βοηθήσουμε να βρείτε το καλύτερο μέρος για να εγκαταστήσετε το δορυφορικό σας πιάτο.

 • Για να λειτουργήσει σωστά, το πιάτο σας πρέπει να έχει ανεμπόδιστη θέα στον νότιο ουρανό. Αυτό σημαίνει ότι είναι σημαντικό να επιλέξετε μια τοποθεσία όπου το δορυφορικό σήμα δεν θα αποκλείεται από πράγματα όπως κτίρια ή δέντρα. Θα θελήσετε επίσης να βεβαιωθείτε ότι η ανάπτυξη του νέου φυλλώματος δεν θα εμποδίσει το σήμα.
 • Σε ορισμένες περιπτώσεις, ίσως χρειαστεί να καθαρίσετε το χιόνι ή τα συντρίμμια από το πιάτο ή να τροποποιήσετε την ευθυγράμμισή του, οπότε επιλέξτε μια τοποθεσία που σας επιτρέπει να φτάσετε εύκολα στο πιάτο.
 • Μην εγκαταστήσετε το πιάτο κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια ή άλλα βοηθητικά προγράμματα, καθώς αυτό συνιστά κίνδυνο για την ασφάλεια.

Βήμα 9: Εγκατάσταση Βήμα 2. Τοποθετήστε τον ιστό

Τώρα που έχετε επιλέξει την τοποθεσία για το πιάτο σας, ήρθε η ώρα να τοποθετήσετε τον ιστό, τον πόλο στον οποίο θα τοποθετήσετε το δορυφορικό πιάτο. Χρησιμοποιήστε το επίπεδο για να βεβαιωθείτε ότι ο ιστός είναι υδραυλικός (ευθεία πάνω και κάτω) και, στη συνέχεια, ακολουθήστε τις οδηγίες που παρέχονται με το κιτ και ασφαλίστε τον ιστό στη θέση του. Σύρετε το πιάτο στον ιστό και κοιτάξτε το προς το νότιο ουρανό. Εάν δεν είστε σίγουροι ποια κατεύθυνση είναι νότια, χρησιμοποιήστε μια πυξίδα.

Βήμα 10: Εγκατάσταση Βήμα 3. Ευθυγραμμίστε το πιάτο

 • πρέπει να ευθυγραμμίσετε το πιάτο. Αυτό σημαίνει απλώς την τοποθέτηση του πιάτου στη σωστή γωνία ή κλίση, ώστε να μπορεί να λαμβάνει το δορυφορικό σήμα. Στη συνέχεια, Ο ευκολότερος τρόπος για να βρείτε τη σωστή κλίση είναι χρησιμοποιώντας έναν δορυφορικό μετρητή σήματος. Ρυθμίστε την κλίση του πιάτου έως ότου ο μετρητής δείξει ότι λαμβάνετε ισχυρό σήμα και, στη συνέχεια, σφίξτε το πιάτο στον ιστό χρησιμοποιώντας τις βίδες που παρέχονται στο κιτ εγκατάστασης. Μπορείτε να αγοράσετε έναν βασικό δορυφορικό μετρητή σήματος από 30

Βήμα 11: Εγκατάσταση Βήμα 4. Συνδέστε το δορυφορικό πιάτο στον δέκτη

Βρείτε μια τοποθεσία που βρίσκεται κοντά στην τηλεόρασή σας και ανοίξτε μια τρύπα στον τοίχο του σπιτιού σας χρησιμοποιώντας ενα τρυπάνι 8-10 mm Στη συνέχεια, συνδέστε το ένα άκρο του καλωδίου στο δορυφορικό πιάτο, τροφοδοτήστε το καλώδιο μέσα από την οπή και ασφαλίστε το άλλο άκρο του καλωδίου στον δέκτη. Δοκιμάστε πρώτα το σύστημα για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί σωστά. Μόλις το γνωρίζετε, κλείστε την τρύπα γύρω από το σημείο εισόδου του καλωδίου με ένα στεγανωτικό για την προστασία από τις καιρικές συνθήκες για να αποφύγετε ζημιές στο νερό.

Βήμα 12: Εγκατάσταση Βήμα 5. Δοκιμάστε το Σύστημα

Συνδέστε τον δέκτη στην τηλεόρασή σας χρησιμοποιώντας το καλώδιο που παρέχεται με τον δέκτη σας. Ενεργοποιήστε το δέκτη και την τηλεόραση και ακολουθήστε τυχόν πρόσθετες οδηγίες εγκατάστασης που παρέχονται από την εταιρεία παροχής δορυφορικών υπηρεσιών.

Φυσικά, μπορείτε να προσλάβετε έναν επαγγελματία για να εγκαταστήσετε το
δορυφορικό σας πιάτο, αλλά το κάνετε μόνοι σας μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα και να σας δώσει μια αίσθηση ολοκλήρωσης. Ακολουθήστε τα βήματα που περιγράφονται παραπάνω και προτού το γνωρίζετε, θα απολαύσετε τη νέα υπηρεσία δορυφορικής τηλεόρασης.

Shopping Cart
Scroll to Top